Venezuela breidt de reikwijdte van zijn overmakingsplatform uit met Bitcoin en Litecoin

by admin .

De Venezolaanse regering is van plan haar crypto-compatibele overmakingsplatform Patria te herzien, waardoor volledige bruikbaarheid met bitcoin (BTC) en litecoin (LTC) portefeuilles mogelijk wordt.

Het platform stelt individuen in het buitenland in staat geld over te maken naar familie en vrienden in Venezuela – en maakt het ook mogelijk om binnenlandse overmakingen in cryptovaluta te doen.

De operators beweren dat Patria ongeveer 20 miljoen gebruikers heeft

Crypto-overmakingen zijn steeds populairder geworden in het land, dat onderworpen is aan strikte door de Verenigde Staten geleide sancties die voorkomen dat banken en internationale betalingsproviders omgaan met aan Venezuela gebonden transacties.

Per een officiële Facebook-bericht en een bijbehorende blog binnenkomst , zal Patria worden bijgewerkt – hoewel er geen tijdlijn werd gegeven voor deze, en sommige van de nieuwe functies zal in eerste instantie alleen beschikbaar in beta-testen modus.

Door de wijzigingen zou echter een vast commissietarief kunnen worden berekend voor alle transacties die worden uitgevoerd in LTC, BTC en de door de staat uitgegeven petro (PTR) .

Patria heeft ook basisuitwisselingsfuncties, maar deze kunnen worden ingesteld voor een opknapbeurt, waarbij petro-bitcoin en petro-litecoin-handelsparen worden toegevoegd.

Het platform stelt gebruikers ook in staat om tokens van hun bitcoin- en litecoin-portefeuilles rechtstreeks op te nemen naar de op smartphones gebaseerde, door de staat uitgegeven PetroApp. Bovendien worden overmakingen in petro ook mogelijk gemaakt.

De operators van het platform beloofden dat er ook meer nieuwe functionaliteiten zouden komen, en schreven:

“Het Patria-platform zal geleidelijk al deze diensten en meer integreren. Vanwege hun reikwijdte hebben ze enkele dagen updates en monitoring nodig. “

De verhuizing volgt op een verklaring vorige maand van de crypto-regulator, de National Superintendency of Crypto Assets and Related Activities (Sunacrip), die zei dat het de hoeveelheid crypto die kan worden verzonden als overmakingen zou verhogen, burgers in staat zou stellen om LTC- en BTC-portefeuilles te gebruiken en schakel crypto-naar-crypto-uitwisselingen in.