Bitcoin-okser er sikre selv når en nøkkel BTC-prismåling treffer en ny lav

by admin .

Bitcoins lange til korte forhold har falt til en fem måneders lav, men bjørn tar ikke agn, noe som tyder på at okser fortsatt har kontroll over BTC-prisen.

Marginhandel gjør det mulig for en investor å låne penger eller kryptovaluta for å utnytte sin handelsposisjon og øke størrelsen eller forventet avkastning. For eksempel vil låne Tether (USDT) tillate en å kjøpe Bitcoin (BTC), og dermed øke eksponeringen. Selv om det er en rente involvert i låneopptak, forventer den næringsdrivende at BTCs prisøkning vil kompensere for det.

Nyere handelsmenn kan ikke være klar over dette, men investorer kan låne BTC for å marginhandle en kort posisjon, og dermed satse på prisnedgang. Dette er grunnen til at noen analytikere overvåker de totale utlånsbeløpene for Bitcoin og Tether for å få innsikt i om investorer lener seg bullish eller bearish.

Interessant, data viser at selv om Bitcoins pris sikter mot en ny heltidshøyde, har BTC / USDT-lånet på OKEx nådd sitt laveste nivå siden 20. november 2020. Selv om dette tallet fremdeles favoriserer okser, reiser det spørsmål om hva katalysatorer er bak farten.

Når handelsmenn låner USDT eller andre stablecoins, bruker de sannsynligvis det til lange kryptovalutaer. På den annen side brukes BTC-lån hovedsakelig til korte posisjoner.

Dette betyr at markedet teoretisk sett vinkles på en bullish måte når USDT / BTC-utlånsgraden øker. Den motsatte bevegelsen indikerer mer etterspørsel etter Bitcoin shorts.

Som vist i diagrammet ovenfor har USDT-lån på OKEx holdt omtrent åtte ganger større enn Bitcoin-lån. Selv om det er på den bullish siden, er dette nær det laveste nivået siden 17. november 2020.

Lånsatsen for bjørnen har aldri vært så lav

I motsetning til evigvarende futures (inverse swaps), foregår marginhandel i vanlige spotmarkeder. For å starte marginhandel trenger en næringsdrivende bare overføre sikkerhetsmidler til en marginkonto. De fleste børser tilbyr 3x til 10x gearing, avhengig av aktivets volatilitet og markedsforhold.

Denne indikatoren har halvert seg siden slutten av februar, til tross for at BTC markerte en ny $ 61.800 all-time high og opprettholder daglig lys stenger over $ 55.000 de siste 17 dagene. Likevel vil en økning i Bitcoin-lånerenten utvilsomt føre til at BTC-shorts reduserer innflytelsen.

Ifølge data fra Bitfinex har BTCs kortsiktige utlån falt på 1% per år. Derfor er høye kostnader definitivt ikke bak den mye mindre BTC-låneaktiviteten. Selv om OKEx ikke gir et diagram, viste både Poloniex- og Quoine-børsene en lignende trend, ifølge data fra Coinlend.

Bulls beholdt sine lange posisjoner til tross for gebyrøkningen

Handlere som satser på en negativ prissvingning, må låne BTC for å marginhandle en kort posisjon. Selv i denne situasjonen vil de fortsatt måtte betale renter og bytte dem til amerikanske dollar eller stablecoin. For å avslutte transaksjonen, må kjøperen kjøpe tilbake BTC mens han håper på en lavere pris og returnere den til utlåneren med tilleggsrenten.

Denne gangen har det vært en massiv økning i USD-utlånsrenten i midten av mars da Bitcoin overgikk $ 60.000. Den girede lange vanvidda ble raskt tilbake da BTC falt 13% de neste dagene, og dette førte til at fiat- og stablecoin-lånerenten ble normalisert.

Handlere som ønsker å låne USD eller stablecoins for å kjøpe Bitcoin, har betalt fra 15% til 23% per år de siste par ukene. Denne satsen er sannsynligvis hvorfor OKEx USDT og BTC-låneforholdet ikke øker til tross for Bitcoins prisstyrke.

Akkurat nå favoriserer utlånsgraden okser

En liten 1% årlig avgift var ikke nok til å lokke låntakere til korte Bitcoin, noe som er en positiv indikator. Hadde det vært etterspørsel etter det, hadde lånerenten økt.

Følgelig bør ikke handelsmenn oppfatte at OKEx-utlånsgraden er på sitt laveste nivå på fem måneder som et baissignal.

Selv om en 23% marginsats for lengre er betydelig dyr, er det rom for ytterligere innflytelse. Derfor bør $ 60 000 bli et støttenivå for Bitcoin ikke komme som noen overraskelse.