Bitcoin kobles fra Wall Street når BTC Dominance Soars: Crypto Weekly Market Update

by admin .

I løpet av den siste uken fortsatte Bitcoin å øke i verdi da den klarte å bryte den tidligere 2020-høyden. Mer interessant, skjønt, skjer dette når Wall Street-aksjene for tiden slår.

Mens BTC satte pris på, bløder alle de fremtredende amerikanske baserte indeksene som S&P 500, NASDAQ Composite og Dow Jones Industrial Average (DJI). Akkurat i dag falt S&P 500 med omtrent 1,5%, mens Nasdaqs Composite-indeks er oppover på 2,5%.

Midt i alt dette startet Bitcoin sin oppoverbakke og fortsetter å bryte nye grunnlag. Samlet sett har kryptovalutaen de siste sju dagene økt med omtrent 4,3%, noe som kanskje ikke virker så mye, men gitt de generelle økonomiske utsiktene, betyr det sikkert den nåværende styrken.

Mange land vurderer andre låsinger da den nye bølgen av romanen coronavirus COVID-19 begynner å gjøre krav. Det blir tydelig at markedene reagerer, mens Bitcoin viser en alvorlig frakobling de siste 3 månedene.

Videre har BTCs prisutvikling også presset den generelle markedsdominansen, som for tiden hviler på over 63%. Dette har forårsaket mange problemer for altcoins som sliter, hvorav de fleste slår alvorlig mot Bitcoin. Ripples XRP handler for eksempel til priser som ikke ble sett siden tilbake i 2017.

En seriøs utvikling kom fra landet Iran, som ble den første som utgjorde Bitcoin som offisiell og lovlig utvekslingsmiddel. Dette kom etter en fornyet bølge av amerikanske sanksjoner.

Den Bitcoin-vennlige Avanti Financial Group mottok også en offisiell banktillatelse i USA. Som sådan blir det det andre stedet etter Kraken med autorisasjon av den typen.

Uansett er det fortsatt veldig interessant å se hvordan markedet vil utvikle seg de neste ukene, og om Bitcoin vil være i stand til å opprettholde sin positive ytelse fremover. Eller kanskje altcoins våkner? Bare tiden vil vise.

Markedsdata
Markedsverdi: $ 394B | 24H Vol: 94B | BTC-dominans: 63,5%

BTC: $ 13,536 (+ 4,67%) | ETH: $ 381,65 (-7,35%) | XRP: $ 0,238 (-6,73%)

Iran blir det første landet som bruker Bitcoin som utvekslingsmiddel. Iran har offisielt blitt det første landet som utgjør Bitcoin som lovlig utvekslingsmiddel. Dette kom rett etter at USA traff landet med fornyede bølger av sanksjoner. Forslaget kom fra Irans energidepartement og dets sentralbank.

Bitcoin vil ikke tiltrekke seg unbanked, sier Mastercard CEO. Administrerende direktør for et av verdens største betalingsbehandlingsselskaper, MasterCard, Ajay Banga, har sagt at Bitcoin ikke vil kunne hjelpe bankene som ikke er bank. Han mener at kryptovalutas volatilitet er et stort hinder for at dette skal skje.

Bitcoin-vennlig Avanti mottar lisens til å være den andre kryptobanken i USA. Etter Kraken blir Avanti Financial Group det andre selskapet som får en offisiell bankkonsesjon i USA. Som sådan vil den nå kunne tilby banktjenester.

Coinbase lanserer et Crypto-debetkort med 1% belønning på Bitcoin-utgifter. Coinbase, den ledende amerikanske baserte kryptokursutvekslingen, har offisielt lansert et krypto-debetkort. For tiden tilgjengelig for amerikanske kunder, vil kortet tilby opptil 4% av cashback på forskjellige kryptoer og opptil 1% på Bitcoin-utgifter.

Retailinvestering i Bitcoin stiger til en ny all-time high. Data fra den populære leverandøren Glassnode viser at antallet detaljistinvestorer i Bitcoin ligger på en heltid på 31 millioner. Dette betyr at det siste rallyet også kan bli bedt om at vanlige folk kjøper BTC i stedet for bare store institusjonelle investorer.

Banking Giant JP Morgan lanserer sin egen Stablecoin. Etter omtrent halvannet år siden JP Morgan kunngjorde sitt kryptokurrencyprosjekt kalt JPM Coin, har stablecoin angivelig allerede blitt brukt av et teknologiselskap for grenseoverskridende transaksjoner.

Kart
Denne uken har vi en kartanalyse av Bitcoin, Ethereum, Ripple, Chainlink og Binance Coin – klikk her for full prisanalyse.