Bitcoin kan förbli långsamt fram till valet i november

by admin .

Bitcoin handlas för närvarande för cirka 10 500 dollar, vilket är ungefär 100 dollar mer än där det stod de senaste dagarna, men det är inte riktigt där vi vill att det ska vara. Faktum är att bitcoin slog $ 11 000 igen för cirka 72 timmar sedan och har misslyckats med att upprätthålla den drivkraften.

Bitcoin kämpar sen

Det finns många saker som verkar påverka bitcoin, en är korrelationen mellan den och aktiemarknaden. Eftersom aktierna tar massor av tumbler, lider Bitcoin Circuit också och så länge företagets aktier fortsätter att sjunka kommer bitcoinmarknaden att förbli i ett baisseartat tillstånd.

Det finns också den nuvarande politiska scenen. Som vi alla vet är 2020 ett valår. Det finns bara drygt en månad kvar innan Amerika väljer sin nästa president för de kommande fyra åren. Kommer den demokratiska utmanaren Joe Biden att komma på topp, eller kommer Donald Trump att framstå som landets president fram till 2024? Hur som helst leder situationen till stor osäkerhet i hela landet, och många människor vet inte riktigt hur man ska reagera.

Dessutom ökar högsta domstolens domare Ruth Bader Ginsburgs död också den oro och oro som påstås genomsyra människors tankar om ekonomin. Guy Hirsch – verkställande direktör för kryptovalutautbyte e-Toro – förklarade i en nyligen intervju:

Osäkerhet kring valet och i efterdyningarna av högsta domstolen Ruth Bader Ginsburgs död har orsakat en panik på aktiemarknaderna. När traditionella tillgångar är nosedive som de har idag kommer handlare ofta att avveckla ett brett tvärsnitt av innehav medan de försöker täcka skulder, vilket leder till att bitcoin sjunker ännu kraftigare idag än något av de största aktieindexen i USA.

John Todaro – chef för institutionell forskning vid Trade Block – verkar vara överens, även om han kommenterade ytterligare att den ständiga minskningen av standardtillgångar potentiellt skulle kunna hjälpa bitcoins rykte ytterligare. Med allt annat i rött kan människor vända sig till bitcoin som ett säkringsverktyg, och bitcoin kan potentiellt återgå till form under de kommande månaderna.

Han hävdar:

Du ser detta sprida sig över marknader, inklusive i digitala valutor. Trots denna nedgång, särskilt om osäkerheten fortsätter och marknaderna blir ännu mer nervösa för hur det amerikanska valet kommer att spela ut, är det vettigt om bitcoin skulle se en betydande återhämtning eftersom aktierna fortsätter att uppleva nedåtgående fart.

Kommer sakerna att fixa sig under de närmaste månaderna?

Joe DiPasquale – VD för Bit Bull Capital – nämnde att medan korrelationen mellan aktier och krypto har vuxit är han säker på att bitcoin och digitala valutor har vad som krävs för att bryta sig loss och eventuellt komma in på hausseartat territorium helt och hållet. Han säger:

Medan bitcoins korrelation med S&P 500 ökade särskilt under de senaste månaderna är det digitala tillgångsutrymmet fortfarande mycket volatilt och kan kopplas från traditionella tillgångar lika snabbt.